Wij hebben er allemaal mee te maken: alles wordt duurder. Helaas geldt dat ook voor de verkeersboetes.
Lees verderDe RDW (voorheen: Rijksdienst voor het Wegverkeer) maakt het sinds juni van dit jaar mogelijk om zonder kosten een overzicht te krijgen van de gegevens die de RDW heeft over je auto en je rijbewijs. Soms kan dit erg handig zijn.
Lees verderIn 2021 werden bij de politie 12.290 aangiftes gedaan van diefstal uit garages en schuren. Dat is dus meer dan 30 maal per dag!
Lees verderMet het ouder worden neemt het belang toe om tijdig na te denken over het belang van een levenstestament.
Lees verder“Tussen de 540.000 en 860.000 huishoudens komen door de hoge inflatie in betalingsproblemen”...
540.000 tot 860.000 gezinnen kunnen in financieel zwaar weer terechtkomen volgens een recent rapport van De Nederlandsche Bank. Daar worden wij even stil van. De zorg en het leed achter deze getallen is groot.
Lees verderFinanciële ondersteuning van de overheid: Er zijn veel regelingen wat het lastig maakt om inzicht te krijgen wat voor jouw woning wel en niet mogelijk is.
De overheid heeft een fantastische website waarop per gemeente een totaal overzicht staat van de wijze waarop jij (financieel) geholpen kan worden bij het verduurzamen van je woning. Lees verderEnergiezuinig maken van je woning. Van kleine maatregelen tot grotere, je moet ergens beginnen… Een paar voorbeelden van eenvoudige tot wat ingrijpendere aanpassingen.
Ook al komen er maatregelen vanuit de overheid om de gevolgen van stijgende energieprijzen te dempen, toch zal vrijwel iedereen een groter deel van zijn inkomen kwijt zijn aan gas en elektriciteit dan vorig jaar. Je kunt proberen de kosten van energie te drukken door je woning te verduurzamen.
Lees verderBegin oktober jl. heeft het kabinet voorstellen gedaan om de stijging van de kosten van energie voor onder meer huishoudens te dempen.
Een van de maatregelen die het kabinet heeft voorgesteld om huishoudens financieel te ondersteunen staat inmiddels bekend als het “prijsplafond”. Bij een “plafond” denk je aan een grens waar de prijs niet boven kan komen. Dit is in deze voorstellen echter niet helemaal het geval. Lees verderHet is niet goed wanneer deze vraag pas na het overlijden op tafel komt. Toch vindt dat jaarlijks regelmatig plaats. Verzekeringsmaatschappijen kunnen je helpen bij het vinden van een antwoord op deze vraag.
Wanneer iemand komt te overlijden is er vaak al snel de vraag: Hoe ziet het er financieel uit voor de nabestaanden? Het geeft, naast het verdriet veel onzekerheid wanneer er over de financiën onzekerheid is. Lees verderWij brengen de begrippen testament, levenstestament en codicil in dit artikel graag even onder de aandacht. Hieronder lichten wij kort de verschillen tussen deze drie documenten toe.
Lees verderWanneer je een nieuwe relatie begint en je hebt allebei kinderen, is er veel om bij stil te staan. Vaak staat het nadenken over de verdeling van je nalatenschap niet op de eerste plaats.
Meer dan een half miljoen kinderen in Nederland woont in een samengesteld gezin. Dit aantal zal in de komende jaren naar verwachting alleen maar groeien. Het wettelijk erfrecht is niet ideaal voor deze situatie.
Lees verderPrivate lease heeft zo zijn voordelen, maar houd wel rekening met als je plannen hebt een hypotheek af te sluiten!
Het als particuliere consument leasen van een auto komt steeds vaker voor. In 2021 groeide dit deel van de markt met 7,8 % tot 231.000 auto’s. Private lease heeft voor- maar ook nadelen.
Lees verderVroeger was steppen iets voor kinderen. Tegenwoordig zie je steeds meer volwassenen op de step.
Het verschil tussen de step van pakweg 20 jaar geleden en die van vandaag: vroeger was de step vooral voor kinderen, die ook zelf moesten “steppen” om vooruit te komen. De step van nu is vooral voor volwassenen die alleen hoeven te staan, terwijl de elektromotor voor de aandrijving zorgt.
Lees verder<< Vorige pagina | 61-75 van de 229 | Volgende pagina >> |