Het klinkt onschuldig: je brommer of scooter “een beetje” opvoeren. Maar bij schade kunnen de gevolgen groot zijn.
Lees verderEen inbraak in je woning of bedrijf is al heel vervelend. Het wordt nog erger wanneer dit twee keer kort na elkaar gebeurt. De kans daarop kan je proberen te beperken.
Lees verderElke gemeente kent eigen voorzieningen voor hoe zij haar inwoners helpt bij het energiezuiniger maken van de woning. De regeling in de ene gemeente kan daardoor anders zijn dan in de buurgemeente.
Lees verderJe kan de temperatuur in je woning wel een graadje lager zetten, maar ook dan blijven de kosten van gas en elektriciteit hoog. Wellicht heb je thuis een houtkachel. Daarmee kan je tenminste één ruimte in jouw woning lekker warm maken en houden. Er is dan wel iets waar je op moet letten.
Lees verderEven je bankpas houden bij het paaltje bij de trein en je kunt reizen en de kosten voor de reis worden automatisch van de rekening afgeschreven. Even je mobiel bij de betaalautomaat in de winkel houden en je hebt betaald. Makkelijk? Ja, maar niet voor iedereen.
Lees verderWij hebben er allemaal mee te maken: alles wordt duurder. Helaas geldt dat ook voor de verkeersboetes.
Lees verderDe RDW (voorheen: Rijksdienst voor het Wegverkeer) maakt het sinds juni van dit jaar mogelijk om zonder kosten een overzicht te krijgen van de gegevens die de RDW heeft over je auto en je rijbewijs. Soms kan dit erg handig zijn.
Lees verderIn 2021 werden bij de politie 12.290 aangiftes gedaan van diefstal uit garages en schuren. Dat is dus meer dan 30 maal per dag!
Lees verderMet het ouder worden neemt het belang toe om tijdig na te denken over het belang van een levenstestament.
Lees verder“Tussen de 540.000 en 860.000 huishoudens komen door de hoge inflatie in betalingsproblemen”...
540.000 tot 860.000 gezinnen kunnen in financieel zwaar weer terechtkomen volgens een recent rapport van De Nederlandsche Bank. Daar worden wij even stil van. De zorg en het leed achter deze getallen is groot.
Lees verderFinanciële ondersteuning van de overheid: Er zijn veel regelingen wat het lastig maakt om inzicht te krijgen wat voor jouw woning wel en niet mogelijk is.
De overheid heeft een fantastische website waarop per gemeente een totaal overzicht staat van de wijze waarop jij (financieel) geholpen kan worden bij het verduurzamen van je woning. Lees verderEnergiezuinig maken van je woning. Van kleine maatregelen tot grotere, je moet ergens beginnen… Een paar voorbeelden van eenvoudige tot wat ingrijpendere aanpassingen.
Ook al komen er maatregelen vanuit de overheid om de gevolgen van stijgende energieprijzen te dempen, toch zal vrijwel iedereen een groter deel van zijn inkomen kwijt zijn aan gas en elektriciteit dan vorig jaar. Je kunt proberen de kosten van energie te drukken door je woning te verduurzamen.
Lees verderBegin oktober jl. heeft het kabinet voorstellen gedaan om de stijging van de kosten van energie voor onder meer huishoudens te dempen.
Een van de maatregelen die het kabinet heeft voorgesteld om huishoudens financieel te ondersteunen staat inmiddels bekend als het “prijsplafond”. Bij een “plafond” denk je aan een grens waar de prijs niet boven kan komen. Dit is in deze voorstellen echter niet helemaal het geval. Lees verder<< Vorige pagina | 46-60 van de 221 | Volgende pagina >> |