Waar moet je op letten bij autohuur in het buitenland?

  • Vergelijk aanbieders voor autohuur in het buitenland. Prijzen en service kunnen sterk verschillen bij autoverhuurbedrijven. Check daarom de aanbiedingen die je vindt op prijs en service. Gebruik bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite voor autohuur zoals Skyscanner, Rentalcars of EasyTerra.
  • Check je verzekering.  Als je een auto huurt, kom je al snel in aanraking met de benodigde verzekeringen. Vaak is een cascoverzekering voor de huurauto verplicht of inbegrepen in de prijs. Let wel dat hierbij vaak een eigen risico geldt dat flink kan oplopen. Het verhuurbedrijf biedt je vaak een extra verzekering aan waarmee je het eigen risico kan afkopen. Wees hier kritisch op. Ter plaatse zijn de verzekeringen duur en kan je slechts kiezen uit één aanbieder. Een alternatief hiervoor is de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Met deze verzekering krijg je bij diefstal van en schade aan het voertuig het eigen risico én de ingehouden borg vergoed.
  • Tank zelf. De meeste verhuurbedrijven vragen je om de tank van je huurauto vol in te leveren. Sommige geven hierbij de optie om de tank zelf te vullen. Dit is weliswaar prettig, maar altijd duurder dan wanneer je zelf ergens tankt. Plan daarom op de inleverdag een moment dat je zelf de tank nog even kunt vullen.
  • Boek ruim van tevoren. Net als bij vliegtickets, geldt voor autohuur in het buitenland dat je de beste deals vindt als je vroeg van tevoren boekt. Kijk ook voor aanbiedingen voor een week in plaats van een paar dagen. Vaak pakt dit goedkoper uit.
  • Maak foto’s. Maak foto’s van je huurauto voordat je deze meeneemt en ook als je deze aan het einde van je reis weer inlevert. Zo is er altijd bewijs als je achteraf aansprakelijk wordt gesteld voor schade.
  • Skip de extra’s. Wil je navigeren in het buitenland? Voor extra accessoires zoals een navigatiesysteem worden vaak hoge bedragen gevraagd door autoverhuurbedrijven. Zelf navigeren met de telefoon is een stuk goedkoper: bijvoorbeeld door het gebruik van Google Maps. De kaarten kun je van te voren downloaden, zodat je deze ook zonder internetverbinding kunt gebruiken. 
Terug

Meer nieuws

Boete voor mobielgebruik op fiets € 170,-

Met ingang van 1 februari 2025 bedraagt de boete voor het gebruik van een mobiel in de hand... Lees meer

Je hebt geen “recht” op een verzekering

Wanneer jij je meldt bij een zorgverzekeraar om een basisverzekering af te sluiten, dan moet de...

Lees meer

Om razend van te worden: vandalisme en schade aan je auto

Het is zo ontzettend zinloos: moedwillig een willekeurige auto beschadigen. “Gewoon” voor de lol... Lees meer