Huurder van een woning met enkel glas?

Huurwoningen met enkel glas

Er zijn nog steeds veel woningen waar de ramen bestaan uit enkel glas. Deze woningen zijn minder behaaglijk en bewoners hebben hogere stookkosten. De vraag kan dan opkomen of de bewoner van de verhuurder mag eisen dat hij het enkel glas vervangt door isolerend glas.

De rechter vindt er iets van

Begin april heeft de Rechtbank Amsterdam [1] een huurder die van de verhuurder eiste dat deze de kosten van het plaatsen van isolerend glas voor zijn rekening nam, in het gelijk gesteld. Hierbij verwierp de rechter het argument van de verhuurder dat, toen de huurder in 2016 de woning betrok de ramen al uit enkel glas bestonden en de huurder dit dus wist.

De rechter is van oordeel dat een huurder aanspraak kan maken op een huurobject van behoorlijke kwaliteit. Veranderende maatschappelijke opvattingen over het belang van het behalen van de klimaatdoelen, sterk gestegen energielasten en het feit dat een groot deel van de huurwoningen van particuliere verhuurders inmiddels voorzien is van dubbel glas, leidde tot het oordeel van de Rechtbank dat het aanwezige, enkele glas kan worden gezien als een “gebrek” van de woning. De verhuurder werd veroordeeld om binnen vier maanden na de uitspraak het enkel glas te vervangen door dubbel glas. 

Een goede rechtsbijstandverzekering kan je helpen

Een rechtsbijstandverzekering kan van pas komen wanneer je Juridische bijstand nodig hebt bij een geschil met de verhuurder van jouw woning. Deze rechtsbijstandverzekering moet je dan wel hebben afgesloten voordat je weet dat dit geschil er is of verwacht kan worden. Heb je al een dergelijke rechtsbijstandverzekering en heb je een huurwoning met enkel glas dan is het te overwegen om in overleg met jouw rechtsbijstandsverzekeraar bij de verhuurder voor te stellen om isolerend glas te (laten) plaatsen.

Terug

Meer nieuws

De Fatbike en verzekeringen

Je ziet ze steeds vaker in het verkeer: de Fatbike. Niet iedereen is daar even blij mee. Op de...

Lees meer

Schade met een fietsendrager of aanhangwagen

Wanneer je te maken krijgt met een schade waarbij een fietsendrager of aanhangwagen een rol...

Lees meer

Jouw verzekeringen zijn belangrijk voor ons!

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat jij via onder meer verzekeringen de zekerheid krijgt... Lees meer