Met een levenstestament houdt u zelf de regie
In het levenstestament kunt u iemand aanwijzen, bijvoorbeeld uw partner of uw kinderen, in wie u vertrouwen heeft dat zij uw belangen goed zullen behartigen indien u dit zelf niet meer kunt door bv ziekte of een ongeval.
Een levenstestament bestaat vaak uit twee onderdelen:
Voorbeelden van financiële onderwerpen
Voorbeelden van medische en persoonlijke onderwerpen
In een levenstestament wijst u iemand aan in wie u vertrouwen heeft. Deze persoon, de gemachtigde, zal dan namens u gaan handelen indien u hiertoe niet meer in staat bent. U kunt meerdere mensen als gemachtigde aanstellen. Bijvoorbeeld voor de financiële onderwerpen het ene kind en voor de andere onderwerpen een ander kind. Wat wel belangrijk is dat banken, verzekeringsmaatschappijen maar ook artsen slechts contact willen hebben met één gemachtigde.
Een notaris kan uw levenstestament aanmelden bij het Centraal Levenstestamentenregister (CLTR). Inschrijving is overigens geen verplichting. Uitsluitend notarissen kunnen in dit register zien of er een levenstestament is ingeschreven. Een notaris zal alleen aan direct belanghebbenden informatie kunnen geven over de inhoud van het levenstestament.
Terug
Schade rondom de woning
Met betrekking tot schades die in de woning ontstaan is vaak direct duidelijk of deze wel of... Lees meerWeer over die fatbikes
In de verschillende media wordt de laatste tijd veel geschreven over fatbikes. Ook wij hebben... Lees meerScheiding tussen ondernemer en particulier kan dun zijn
Wanneer je een bedrijfspand hebt waar op het dak de naam van jouw bedrijf groot is vermeld, dan... Lees meer