Het is niet goed wanneer deze vraag pas na het overlijden op tafel komt. Toch vindt dat jaarlijks regelmatig plaats. Verzekeringsmaatschappijen kunnen je helpen bij het vinden van een antwoord op deze vraag.
Wanneer iemand komt te overlijden is er vaak al snel de vraag: Hoe ziet het er financieel uit voor de nabestaanden? Het geeft, naast het verdriet veel onzekerheid wanneer er over de financiën onzekerheid is. Lees verderWij brengen de begrippen testament, levenstestament en codicil in dit artikel graag even onder de aandacht. Hieronder lichten wij kort de verschillen tussen deze drie documenten toe.
Lees verderWanneer je een nieuwe relatie begint en je hebt allebei kinderen, is er veel om bij stil te staan. Vaak staat het nadenken over de verdeling van je nalatenschap niet op de eerste plaats.
Meer dan een half miljoen kinderen in Nederland woont in een samengesteld gezin. Dit aantal zal in de komende jaren naar verwachting alleen maar groeien. Het wettelijk erfrecht is niet ideaal voor deze situatie.
Lees verderPrivate lease heeft zo zijn voordelen, maar houd wel rekening met als je plannen hebt een hypotheek af te sluiten!
Het als particuliere consument leasen van een auto komt steeds vaker voor. In 2021 groeide dit deel van de markt met 7,8 % tot 231.000 auto’s. Private lease heeft voor- maar ook nadelen.
Lees verderVroeger was steppen iets voor kinderen. Tegenwoordig zie je steeds meer volwassenen op de step.
Het verschil tussen de step van pakweg 20 jaar geleden en die van vandaag: vroeger was de step vooral voor kinderen, die ook zelf moesten “steppen” om vooruit te komen. De step van nu is vooral voor volwassenen die alleen hoeven te staan, terwijl de elektromotor voor de aandrijving zorgt.
Lees verderDe vraag is snel gesteld. Het antwoord snel gegeven. Bijna altijd gaat het goed. Soms niet. Dan kunnen de gevolgen juridisch complex zijn.
Lees verderEen mobiel is lang niet meer alleen een instrument om te bellen. Voor telefoneren gebruiken we de mobiel nog maar een fractie van de tijd…
Lees verderOver de onderzoeksplicht die geldt wanneer je een woning koopt valt veel te vertellen. Lees erover in dit artikel.
Na de aankoop van een woning kan de koper ontdekken dat de woning ernstige gebreken vertoont. De vraag die dan snel op tafel komt is: had de verkoper deze gebreken moeten melden of had de koper de woning maar beter moeten bekijken?
Lees verderReis je naar het buitenland en ga je daar een auto huren? Het huren van een auto geeft vrijheid en je hebt geen gedoe met het openbaar vervoer. Bij het huren van een auto in het buitenland kun je soms voor een vervelende verrassing komen te staan. Bijvoorbeeld bij het afhalen van de auto of als je achteraf je creditcardafschrift ziet.
Wij geven een aantal tips waar je op moet letten bij autohuur in het buitenland zodat je onbezorgd kunt genieten van je gehuurde auto.
Lees verderDe brandstofprijzen zijn de afgelopen periode sterk gestegen. Een daling op korte termijn is niet te verwachten. Een deel van de autobezitters probeert de stijgende kosten op te vangen door minder kilometers te rijden door wat vaker de fiets te pakken, met anderen mee te rijden of voor een vakantiebestemming te kiezen die dichter bij huis is.
Lees verder<< Vorige pagina | 61-75 van de 221 | Volgende pagina >> |