In de communicatie van ons kantoor vermelden wij dat wij een ‘onafhankelijk financieel adviseur zijn’. Onlangs kregen wij de vraag wat dit nu eigenlijk precies inhoudt. We leggen het graag uit.
Lees verderEen Inboedelverzekering dekt schade aan spullen in uw huis door bijvoorbeeld diefstal, lekkage of brand. Veel verzekeringsmaatschappijen beperken de dekking van hun inboedelverzekering voor schade aan mobiele telefoons, tablets en laptops.
Lees verderDoor een moment van onoplettendheid kunt u een ander schade toebrengen. Bijna iedereen heeft juist voor dat soort situaties een AansprakelijkheidsVerzekering voor Particulieren, AVP, afgesloten. Maar ergens aansprakelijk voor zijn, is iets anders dan zich ergens aansprakelijk voor vóelen. Dit verschil zullen wij proberen uit te leggen.
Lees verderVeel woningen hebben een garage of schuur. Wij zien bij onze relaties door de jaren heen dat de bezittingen die in deze ruimtes worden gestald steeds waardevoller worden. We treffen steeds meer relatief dure elektrische fietsen aan, maar ook de waarde van gereedschappen en artikelen in het kader van een hobby kan fors zijn.
Lees verderAls er sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap kan, wanneer deze relatie eindigt, recht ontstaan op alimentatie afhankelijk van de behoefte van de ene (ex-)partner en de draagkracht van de andere (ex-)partner. De regels voor partneralimentatie zijn met ingang van 1 januari 2020 veranderd.
Lees verderDe samenleving verandert voortdurend. Een van de veranderingen die in de afgelopen jaren te zien is, is dat veel mensen deels in loondienst zijn en deels als eigen ondernemer werken. Een keuze die voor- en nadelen heeft en op het gebied van verzekeringen extra aandacht moet krijgen
Lees verderIn de kern zijn verzekeringen bedoeld om de financiële gevolgen van “onzekere gebeurtenissen” af te dekken. Bij een opzettelijk veroorzaakte schade is er geen sprake van onzekerheid.
Lees verder“Wanneer u nú niet beslist “gun” ik het huis aan een ander.” Het komt in de praktijk helaas voor. U wilt een bod uitbrengen op een woning en u neemt de tijd voor een gedegen onderzoek naar de bouwkundige staat. Jammer, een andere koper doet dit niet en kaapt de woning voor uw neus weg
Lees verderZonlicht, zonnepanelen en verzekeringen.
De hoeveelheid energie die uit een uur zon op het aardoppervlakte valt, is in theorie voldoende om te voorzien in de energiebehoefte van de hele wereld gedurende een heel jaar! Geen wonder dat steeds vaker zonnepanelen worden geplaatst. Overweegt u dit te doen? Laat ons dit dan weten. Want plaatsing van zonnepanelen kan de nodige gevolgen hebben voor uw verzekeringen.
Lees verderDe overheid heeft ingrijpende maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het coronavirus te vertragen. Bijna iedereen heeft te maken met deze gevolgen. Wij merken bij veel van onze relaties dat de huidige situatie tot zorgen en vragen leidt. Juist in deze moeilijke tijden zijn wij als uw belangenbehartiger extra gemotiveerd om u van dienst te zijn. In dit bericht proberen wij voor u een aantal zaken op een rij te zetten.
Lees verder“Vroeger” was een leaseauto alleen iets dat in de zakelijke wereld voorkwam. Vandaag zien we steeds vaker dat particulieren leasen, maar hoe zit dat met de verzekering?
Op dit moment is een sterke groei te zien waarbij ook particulieren een auto aanschaffen op basis van private-lease. Dat dit gevolgen kan hebben voor de eigen “bonus-malus” rechten is niet bij iedereen bekend
Lees verderEen flinke hoosbui, dikke takken die van bomen krakken, bomen die omwaaien en dakpannen die door de lucht vliegen. Een storm gaat samen met veel 'geweld' en regen. Het KNMI heeft storm voorspeld met het zeer zware windstoten. Het kan dus het flink losgaan. Om de schade te beperken is het belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen.
Daarom 10 tips om stormschade te voorkomen en de top 3 stormschades aan woningen.
Lees verderHet is nog steeds winter en dus de tijd waarin het buiten soms wil stormen...
Als het stormt, kan er onbedoeld iets van de woning loskomen, een dakpan of een dikke tak van de boom die in de tuin staat. Daardoor kan er schade ontstaan.
Lees verderHet coronavirus is eind januari door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Onduidelijk is hoe dit virus zich in de komende tijd verder gaat verspreiden. Maar voor reizigers die zakelijk of voor een vakantie een reis hebben geboekt kunnen de financiële gevolgen groot zijn.
Lees verder
Een mens raakt in zijn leven weleens wat kwijt. Bijvoorbeeld een paar papieren waarop staat “Levensverzekering”. Op het moment dat bij overlijden niemand van de nabestaanden (meer) weet dat de overledene een levensverzekering had, wordt er geen aanspraak op gedaan en dan komt er ook geen uitkering. En dat was niet de bedoeling toen de verzekering werd afgesloten. In dit artikel gaan we in op het probleem van de “zoekgeraakte levensverzekering”.
Lees verder<< Vorige pagina | 151-165 van de 230 | Volgende pagina >> |