Is een (uw) asbest dak te verzekeren? Jawel, maar maatschappijen hanteren verschillende voorwaarden…
Voor woningen met een asbest dak of asbest gevels hanteren verzekeringsmaatschappijen op dit moment een beleid dat onderling sterk verschilt. In dit artikel leggen wij uit wat er aan de hand is. Ook vragen wij u ons te informeren wanneer u weet dat uw woning een asbest dak of asbest gevelplaten heeft. Lees verderKinderen kunnen schade bij derden veroorzaken. Vaak zal dat per ongeluk zijn. Soms is er sprake van opzet. Wie is er dan aansprakelijk?
Wanneer zijn de ouders aansprakelijk voor schade, veroorzaakt door een kind? En wat valt wel en wat niet onder de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren?
Lees verderEr wordt veel reclame gemaakt voor autoverzekeringen. Hierbij staat het gemak om de verzekering af te sluiten vaak centraal: “een klik met de muis” en de verzekering is afgesloten. Snelheid is mooi, maar vaak is het verstandig om toch iets meer tijd te besteden aan iets dat u bij een verkeerde keuze veel geld kan kosten.
Lees verderDe Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren, AVP.
Vrijwel iedereen in Nederland heeft deze verzekering en de kosten voor een Aansprakelijkheidsverzekering voor een gezin bedragen per maand minder dan de kosten van één bioscoopkaartje. Toch is het een belangrijke verzekering die ook om een goed advies vraagt!
Lees verderHeeft u uw keuze al gemaakt? 1 Januari lijkt nog ver weg maar In de komende periode zal alle Nederlanders worden gevraagd bij welke verzekeringsmaatschappij zij hun zorgverzekering voor het komend jaar willen houden of nieuw willen afsluiten.
Rondom de zorgverzekering valt echt iets te kiezen. Het is zinvol een moment te nemen om u hierin te verdiepen.
Lees verderWat te doen als inkomsten wegvallen terwijl de lasten gewoon doorbetaald moeten worden? Ons advies: maak deze situatie zo snel mogelijk bespreekbaar.
Lees verderWat is eigen gebrek?
Binnen de verzekeringsvoorwaarden wordt onder eigen gebrek verstaan een schade waarvan de oorzaak ligt in het product zelf. Bijvoorbeeld door slijtage, slechte kwaliteit of door natuurlijke oorzaak. Een vergoeding voor schade door eigen gebrek is vrijwel altijd in de verzekeringsvoorwaarden van een schadeverzekering uitgesloten. Maar daar valt nog wel iets meer over te vertellen.
Lees verderVerzekeringsmaatschappijen moeten kunnen vertrouwen op de juistheid van informatie over een schadegeval.
Indien u een beroep doet op een verzekering omdat u een bepaalde schade heeft geleden, dan is het belangrijk dat u ons/de verzekeringsmaatschappij correct informeert. Lees verderEr zijn vragen waar iedereen wel een antwoord op heeft, maar hoe zit het nu precies? Een artikel over wetgeving en de uitleg van de wet.
Stel u heeft een auto en u stalt deze in een parkeergarage. U gaat regelmatig op pad zonder auto. De auto blijft staan. Is er dan juridisch sprake van het feit dat uw auto “deelneemt aan het verkeer”? Het Europees Hof van Justitie heeft hierop een antwoord gegeven.
Lees verderWanneer u overweegt een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, heeft u daar vast goede redenen voor.. Maar wat als er al een geschil op handen is?
De hedendaagse samenleving is complex. Of het nu gaat om een schade in het verkeer of een discussie met de werkgever, vaak is er behoefte om te weten hoe ‘het juridisch zit’. Een rechtsbijstandverzekering kan dan uitkomst bieden.
Lees verderU raakt met uw auto betrokken bij een verkeersongeval. Niets ernstigs, maar toch is er schade. Niet uw schuld vindt u, maar de verzekeraar beslist anders. Hoe zit dat dan?
Lees verderElke dag weer worden hele kleine stapjes gezet om de overlevingskans van mensen bij wie een vorm van kanker wordt geconstateerd te verbeteren.
Hoewel het einddoel bij kanker, namelijk volledige genezing, nog heel ver weg is mogen we dankbaar zijn voor de ontwikkelingen die plaatsvinden. Door grotere overlevingskansen, is het voor ex-kankerpatiënten nu mogelijk zich beter te verzekeren.
Lees verderHeeft u een fietsverzekering? Let dan op de verzekeringsvoorwaarden wanneer u een nieuwe fietssleutel laat maken.
Er komen steeds mooiere maar ook duurdere fietsen op de markt. Hoewel exacte cijfers niet bekend zijn, gaan de beste schattingen toch uit dat op jaarbasis circa een half miljoen fietsen worden gestolen. De belangstelling om deze fietsen te verzekeren tegen diefstal groeit mede daardoor.
Lees verderAls financieel advieskantoor helpen wij onze relaties ook wanneer zij met een schade te maken krijgen. Ongevallen waarbij een auto en een fietser betrokken zijn, vragen vaak om extra uitleg.
Lees verder<< Vorige pagina | 121-135 van de 221 | Volgende pagina >> |